Awokado na zdrowie – mój tekst dla hellozdrowie.pl

Każdy z nas, którego codzienna dieta mogłaby być stawiana za wzór idealnego odżywiania, a także ten, kto chwile mobilizacji przeżywa na wiosnę i przed sylwestrem musiał zetknąć się z awokado. Ten niepozorny owoc o zielonym miąższu to roślinny produkt natury o nadzwyczajnych właściwościach – tak zwany superfood.

Skąd pochodzi, gdzie jest uprawiany, jakie gatunki możemy spotkać i wreszcie dlaczego warto jeść awokado? Na wszystkie te pytania znajdziecie odpowiedzi w moim artykule dla hellozdrowie.pl – wzbogaconym infografiką ułatwiającą przyswajanie informacji ;)

Kliknij aby przejść
Kliknij aby przejść

 

Powyższy artykuł ma charakter edukacyjny i nie może być traktowany jako substytut fachowej wiedzy lekarskiej/specjalistycznej. Autorzy cookitlean.pl nie biorą odpowiedzialności za sposób wykorzystania zawartych w nim informacji przez czytelników.

Podziel się z innymi, udostępnij ten wpis!
  • sandra

    awokado niedoceniony owoc, a wystarczy tylko skroić na kosteczkę dodać rukolę czy każdą inną sałatę, orzechy włoskie czy nerkowce, mozzarella, kilka pestek granatu i sos sojowy kikkoman od develey – voila, szybki, zdrowy i pożywny lunch gotowy :)