Na co dzień realizuję swoje biznesowe cele i pasje prowadząc studio interaktywne oraz pracując jako user experience designer. Kilka lat temu odkryłam swoją pasję do gotowania i fotografii kulinarnej co stało się bodźcem do założenia tego bloga.
Wychodząc poza aktywność blogową prowadzę akcje Noworocznego Detoksu Cukrowego. Co roku zachęcają one tysiące ludzi do zmiany nawyków żywieniowych i uczą jak istotna jest dieta w osiąganiu i utrzymywaniu dobrej kondycji organizmu. Regularnie spotykam się ze swoimi czytelnikami organizując akcje Kolektywnych Pikników Paleo, podczas których wszyscy uczestnicy dzielą się przygotowanymi przez siebie potrawami w przyjemnych okolicznościach przyrody.
Poza pracą i blogowaniem pasjonuję się również sportami siłowymi a w szczególności Trójbojem Siłowym i Wyciskaniem Leżąc. Możliwości swojego organizmu testuję nie tylko na treningach ale i podczas zawodów. Najlepszym sposobem na wyciszenie i skuteczny odpoczynek jest dla mnie ucieczka nad Mazurskie jeziora i oddawanie się mojej najnowszej pasji – żeglarstwu.
Hasło, które mnie inspiruje to „Eat clean, be lean” i staram się je promować prezentując przepisy nawiązujące m.in. do stylu żywienia paleo. Zarówno w domowej kuchni jak i w blogowej rzeczywistości (co zresztą jest ściśle powiązane) przywiązuję ogromną wagę do jakości i pochodzenia produktów, starając się promować te naturalne, lokalne i sezonowe. Staram się informować o dobrych produktach, dobrych dostawcach a także okazjach do uzupełnienia zapasów zdrowej, naturalnej żywności.
Zapraszam do lektury!
Wyróżnienia:
- nominacja do nagrody głównej konkursu Blog Roku 2014 w kategorii Kulinarne (marzec 2015)
- 1 miejsce w konkursie na tort urodzinowy Jamiego Olivera, organizowanym przez kanał kuchnia+ (lipiec 2014)
- wyróżnienie w zestawieniu Najbardziej inspirujące blogi wg Magazynu Elle (2016)
- wyróżnienie w subiektywnym rankingu Agaty Michalak (redaktor naczelnej magazynu “Kukbuk”) – Najlepsi w Polsce blogerzy kulinarni (2014)
- 5 miejsce w subiektywnym rankingu Pawła Opydo – Najładniejsze Polskie Blogi (2014)
Wzmianki i publikacje:
- Współautorka książki Polski Przewodnik Paleo Katarzyna Karus-Wysocka, Iwona Wierzbicka, Wydawnictwo Publicat 2016
- Matras „Nie musisz jeść mamuta i spać w szałasie, by odżywiać się zdrowo” wywiad (2016)
- Regularne publikacje w serwisie hellozdrowie.pl
- Felieton śniadaniowy – Magazyn KUKBUK numer karnawałowy (2015)
- A jednak nie krzepi (artykuł o detoksie cukrowym)- Magazyn KUKBUK numer maj-czerwiec (2015)
- Dziennik Rolniczy “Jej tort urodzinowy spodobał się Jamiemu Oliverowi” (Lipiec 2014)
- Gazeta Krakowska – Dodatek “Małopolanie Gotują” (Sierpień 2014)
- Małopolski Apetyt – Magazyn blogerów kulinarnych (Marzec – Grudzień 2014)
Moje zdjęcie (z prawej) wykonała Basia Bogacka