Paleo kakao bez cukru

Kiedy zaczynaliśmy pierwszy detoks cukrowy jedna z uczestniczek zadała mi dość kłopotliwe pytanie „czym zastąpić kakao?”. Postanowiłam nie spocząć dopóki nie znajdę tego jedynego, idealnego smaku w wersji paleo – bezcukrowej :) Po kilku próbach w końcu udało mi się tak dobrać składniki oszukujące ludzki zmysł smaku i ich proporcje, że osiągnęłam cel. Tajemnym (hmm skoro Wam o tym piszę to już nie do końca) składnikiem tego przepisu jest… aromat migdałowy! Ten na bazie oleju jest jak najbardziej zgodny z detoksem a idealnie oszukuje nasz organizm :)

Składniki

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżeczki surowego kakao
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1-2 łyżeczki aromatu migdałowego na bazie oleju

Wskazówki

  • 5 min
  • 2 porcje

Mleko kokosowe podgrzewamy w garnuszku aż całkowicie się rozpuści. Dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszając gotujemy ok 3 minut. Całe kakao musi się rozpuścić.

Smacznego!

paleo cocoa drink

Wartości Odżywcze

porcje 1 porcja - 200 ml
kCal 375
białko 4.5 g
węglowodany 15 g
tłuszcz 33 g