Jajka faszerowane pastą bazyliową

Kolejny banalny przepis dla wzbogacenia Wielkanocnego śniadania. Jajo z jajem i z bazylią.

Składniki

  • 6 jajek
  • 2 łyżeczki domowego majonezu
  • 1 główka czosnku
  • 2 garści liści świeżej bazylii
  • pieprz i sól

Wskazówki

  • 10 minut
  • 6 porcji

Czosnek w całości pieczemy w piekarniku aż ząbki będą miękkie. Jajka gotujemy na twardo. 3 sztuki obieramy i wyciągamy z nich żółtka. Pozostałe jajka razem z żółtkami wrzucamy do blendera.

Do jajek dodajemy upieczone ząbki czosnku, majonez, bazylię i przyprawy. Wszystko razem miksujemy aż otrzymamy konsystencję pasty.

Pastę nakładamy do połówek jajek i zjadamy ze smakiem :)

Jajka nadziewane pastą bazyliową

Jajka nadziewane pastą bazyliową