Comber z królika pieczony z warzywami
Składniki
- comber z królika
- 2 marchewki
- kilka młodych ziemniaków
- pietruszka
- 3 młode buraki
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
- gałązka rozmarynu
Marynata
- sól i pieprz
- ocet balsamiczny
- kilka liści laurowych
- kilka ziaren ziela angielskiego
Wskazówki
- 45min + 24h w lodówce
- 180 °C
- 2 porcje
Comber nacieramy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Odstawiamy a noc do lodówki.
Warzywa gotujemy al dente (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).
Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.
Samego królika pieczemy pod przykryciem ok 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.
Smacznego!