Comber z królika pieczony z warzywami

Składniki

  • comber z królika
  • 2 marchewki
  • kilka młodych ziemniaków
  • pietruszka
  • 3 młode buraki
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • gałązka rozmarynu

Marynata

  • sól i pieprz
  • ocet balsamiczny
  • kilka liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego

Wskazówki

  • 45min + 24h w lodówce
  • 180 °C
  • 2 porcje

Comber nacieramy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Odstawiamy a noc do lodówki.

Warzywa gotujemy al dente (buraki osobno, żeby nie zabarwiły pozostałych warzyw).

Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i obsmażamy comber z dwóch stron.

Samego królika pieczemy pod przykryciem ok 10-15 min, potem dokładamy warzywa, zioła i przyprawy i pieczemy kolejne 15-20 min.

Smacznego!

Comber z królika

Wartości Odżywcze

porcje 1 porcja
kCal 353
białko 34 g
węglowodany 25 g
tłuszcz 11 g